(tan)Folyami Menetrend

Nyolc hetes közös utazásunk során a következő kikötőket fogjuk érinteni:

 1. Az életed, ahogyan a vágyaidban szerepel
A life coaching egyik legfontosabb módszere a célállítás. Nos, ebben a programban mi ezt egy kicsikét rendhagyó módon fogjuk csinálni: mégpedig úgy, hogy a céljaid helyett először inkább az álmaidra, vágyaidra koncentrálunk. Együtt fogjuk megtervezni a számodra legideálisabb élet összes részletét, és felépítjük azt a stratégiát, mely segít a megvalósításban. Az egész folyamatban négy vezérelvet követünk csalhatatlan iránytűként: inspiráció, intuíció, önszeretet és önbecsülés.
 1. A fizikai test, mely méltó otthona lelkednek
Erősebb, fitebb, vékonyabb test? Új frizura? Ruhatárad felfrissítése, esetleg a személyiségedhez és jelenlegi életkörülményeidhez leginkább illő stílus megtalálása? Bármi is szerepeljen a fizikai megelenéseddel kapcsolatos céljaid listáján, ideje belevágni mindezek tudatosításába és megvalósításába. Nem jövőre, és nem a következő hónapban. Nem akkor, amikor több pénzed lesz, vagy amikor kevesebbet mutat alattad a mérleg. Nem, barátaim. Ma kezdünk hozzá. Sőt, nem is ma, hanem MOST RÖGTÖN. És a változatosság kedvéért kivételesen nem abból indulunk ki, hogy mennyi minden nincs – hanem hogy mennyi minden VAN rendben veled. Hogy itt és most miért vagy csodálatos.
 1. Mindenütt jó, de legjobb otthon. Az álom életünkben legalábbis egészen biztosan így van!
Bármekkora is legyen a hely, melyet jelenleg otthonodnak hívsz – kettő, húsz vagy akár kétszáz négyzetméter – nem a méreten múlik egy olyan élettér kialakítása, mely hatékonyan szolgálja az ellazulást, feltöltődést, kikapcsolódást, vagy bármi mást, amire jelenlegi léthelyzetedben a leginkább szükséged van. A hét során tudatosítjuk, milyen aktuális igényeket kell otthonodnak leginkább kiszolgálnia, és hogy ennek érdekében mely tárgyi illetve érzelmi lomoktól kell mielőbb megszabadulnod. Nagyjából tehát ugyanazt tesszük, mint eddig is: álmodunk, ihletet és ötleteket gyűjtünk, tervezünk, elengedünk,  takarítunk, átépítünk, és végül: ünnepelünk!
 1. Rátalálsz a belső békédre és Flow-ba kerülsz. Találkozol valódi önmagaddal.
Ez az az útszakasz, mely során megfigyeljük, hol csorgatod el öntudatlanul az értékes energiáid, és átbeszéljük, hogyan tudod ezt elkerülni. Feltérképezzük, melyek a te személyes töltőpontjaid, avagy hol és hogyan tudod leghatékonyabban töltekezni; végül szó lesz arról, mit tehetsz annak érdekében, hogy a jövőben tudatosabban gazdálkodj a napi rendelkezésedre álló energiával. És igen: eljött az ideje, hogy bátran szembenézz a jelenlegi legkínzóbb félelmeiddel is. E hét során személyes coachinggal foglak segíteni, hogy átlendülj a téged érintő aktuális nehézségeken.
 1. Karrier és pénzügyek
Lehet, hogy összességében elégedett vagy a jelenlegi munkahelyeddel, ám előfordulhat, hogy épp (új) munkát keresel, vagy éppenséggel készen állsz mindennek hátat fordítani amivel eddig foglalkoztál, és végre rátalálni arra a hivatásra, melyet valóban magadénak érzel. Bármely élethelyzet is vonatkozzék rád, ideje  figyelmet szentelnünk ennek a rendkívül fontos témakörnek. Problémákat és megoldásokat, megvalósulásra váró álmokat, utunkból elhárítandó akadályokat fogunk találni e hét során. Elkészítünk egy mesteri tervet, mely optimalizálja a kiadásaidat, átláthatóvá és kezelhetővé teszi az esetleges adósságok rendezését, és ötleteket gyűjtünk, hogyan tudsz bevételedtől függetlenül luxust, bőséget, és minőséget varázsolni az életedbe.
 1. Család és barátok
Emberi kapcsolataink, ha jól működnek, biztonságot nyújtó várként óvnak bennünket a mindennapi küzdelmeink során. Ők a hátországod, belőlük meríthetsz magabiztosságot és erőt, ők ünnepelik veled a sikereidet, és ha zuhannál, ők lesznek ott, hogy elkapjanak. Sajnos azonban ritkaság, hogy minden ennyire jól működjön, és lássuk be: kevés annál bomlasztóbb erő létezik, mint egy megromlott kapcsolat egy (vagy több) hozzánk közel álló személlyel.  Van, hogy egyetlen ilyen helyzetbe csorgatjuk az összes energiánkat, de az is gyakori, hogy hosszú éveken át tehetetlen súlyként húzunk rég kihűlt kapcsolatokat magunk után anélkül, hogy eszünkbe jutna egyszer és mindenkorra megválni ezektől. E hét során tehát számba vesszük emberi kapcsolatainkat, újra kijelöljük a vágyainkat és céljainkat szolgáló énhatárainkat, és ehhez mérten meghozzuk a jól megfontolt döntést: ki jön, ki megy, és ki marad. Ezúttal is mennyiség helyett a minőségre koncentrálunk, hogy mostantól valóban több időnk és figyelmünk jusson azokra, akik a legeslegfontosabbak számunkra.
 1. Párkapcsolat
Nem véletlen, hogy utunk vége felé érintjük ezt a fontos kikötőt: gyakran ugyanis párkapcsolati problémáink valójában csak saját meg nem oldott ügyeinket tükrözik. Márpedig hajóutunknak ezen a pontján remélhetőleg már nem sok ilyen maradt. Akár párkapcsolatban élsz, akár még keresed az igazit, vagy éppen az előző kapcsolatodat gyászolod, az, hogy önmagaddal jóban légy, mindenképpen lényeges kiindulópont. Hogy kinek mit jelent a fejlődés, az egyénenként és élethelyzetenként változik, így ezen a héten egészen szétszéledünk, és ki-ki a maga céljainak megfelelően olvas, ír és cselekszik.
 1. Munka után – közben, és helyett – édes a pihenés
Szabadidő: mit jelent számodra ez a szó? Elegendőnek tartod azt az időt, amelyet önmagadra fordíthatsz? Tartalmasan töltöd el? Vannak hobbijaid, vagy éppen ez a gond: túl sok is van egyszerre, és bármelyik mellett döntesz is éppen, mindig frusztrál, hogy talán mégis inkább a másikkal kellene foglalkoznod? Képes vagy arra, hogy tíz percen keresztül csendben, egy helyben ülj, és semmit, de tényleg semmit ne csinálj? Vagy állandó késztetést érzel arra, hogy munkálkodj valamin, máskülönben azonnal haszontalannak érzed magad és bűntudatod támad? Barátaim, egyezzünk meg néhány dologban közös hajókázásunk utolsó hetére:
 • A pihenés UGYANOLYAN FONTOS, mint a munka: sőt, bizonyított, hogy a valódi, minőségi kikapcsolódás növeli a produktivitást, jó hatással van a kreativitásra és az általános közérzetedre egyaránt. Olyan kisugárzással tölt el, mely mágnesként vonza hozzád a többi embert és vágyaid beteljesülését. Továbbmegyek: sokkal valószínűbb, hogy rád találnak a jó ötletek, vagy akár egy rég várt felismerés, amikor épp teljes ellazultságban időzöl, mint amikor megállás nélkül hajtassz, vagy ráfeszülve, megszállottan keresed egy-egy probléma megoldását. Szóval álljunk már le azzal, hogy rosszul érezzük magunkat emiatt!
 • Minőség, minőség, minőség. Mostanra már eléggé megedzettük a csodálatos önmagunk iránt érzett szeretetet és megbecsülést ahhoz, hogy ne fecséreljük többé a drága időnket felesleges, felületes és agykábító elfoglaltságokra, nem igaz? Persze kivéve, ha mégis ahhoz lenne kedvünk. És nem. Ezesetben NEM. VAGYUNK. HAJLANDÓK. Bűntudatot vagy megbánást érezni emiatt.
 • Találj valami ünnepelni valót. Lehetőleg minden nap. Tanuld meg, hogyan kell a hétköznapi pillanatokat különlegessé varázsolni. Ja, és legyen szó mentes vagy alkoholos italról: ha eddig még nem tetted volna, ideje megtalálnod a “signiture drink“-edet.