Mi a Fluency&Flow?

A Fluency & Flow az angoloktatás és a Life Coaching összeházasításából született módszer, mely egyszerre ígér magabiztosabb nyelvtudást, pozitívabb életszemléletet, és szakszerű segítséget a céljaid beteljesítéséhez.

1. Gyerekkorunktól mindenhonnan jön a nyomás: ANGOLUL MÁRPEDIG TUDNI KELL.

Tanáraink, szüleink, tanügyi rendszerünk, vagy éppen saját maximalizmusunk azonban nem mondhatni, hogy a legszelídebb módszerekkel próbálnak ösztönözni minket.

Az eredmény? Millió blokk, melynek hatására még azt is képtelenek vagyunk használni, amit tudunk. Lefagyunk, ha meg kellene szólalni. Amint angol beszédet hallunk, görcsbe rándul a gyomrunk, miközben minden kétségbeesett igyekezetünk kárbavész, hogy képesek legyünk kihallani az egyes szavakat. Csak egyetlen összefolyó hablaty és mélységes megszégyenülés jut el az agyunkig.

Talán furán hangzik, de aki a fenti tünetekben szenved, és TÉNYLEG beszélni akar angolul, annak tanulás előtt előbb felejtenie kell.

A Fluency & Flow

 • először is a leghatékonyabb coaching technikákkal képes oldani ezeket a blokkokat. Eloszlat minden önkorlátozó gondolkodásmintát és hiedelmet, amely esetlegesen a nyelvtudásod útjában áll. 
 • Ezután MINDEN KÉTSÉGEDET ELOSZLATVA BEBIZONYÍTJA, hogy a nyelvtanulás igenis lehet LAZA, ÉLVEZETES és ÉLMÉNYSZERŰ. És hogy IGEN, NEKED IS MENNI FOG! Sőt, máris jobban megy, mint gondolnád!

2. Az angol akkor a legbefogadhatóbb, ha a nyelvtanuló személyes igényei szerinti KONKRÉT és RELEVÁNS területeket céloz meg.

Manapság már igazán profi, kreatív tanárok és nagyon klassz nyelvkönyvek vannak.

De mégis mi lehetne számodra személyesebb, konkrétabb és relevánsabb, mint a SAJÁT ÉLETED?

A Fluency and Flow a leghatékonyabb life-coaching technikákat tanítja meg neked, melyek segítségével önmagad hősévé válhatsz, és - ahol szükségét érzed -, gyökeresen átformálhatod az életed.

3. A nyelvtanulás akkor a leghatékonyabb, ha teljesen stresszmentes.

Várj, azt hiszem, tudom, mit gondolsz: STRESSZMENTES??????!!!! Angolul kell beszélnem az életemről, és higgyem el, hogy ez STRESSZMENTEEEEES???

Gyorsan tisztáznék pár fontos dolgot:

 • 1.  Nem kell angolul beszélned. 

Persze szuper, ha szívesen teszed, vagy azért is próbálgatod, de ha kínosan éreznéd magad, nyugodtan válts vissza magyarra.

 • 2. Semmilyen nyelven sem kell beszélned

ha nem akarsz. A program teljesen introvertált-barát, és ismétlem: nem keveredünk kínos helyzetekbe. Akkor, annyit, arról, és olyan nyelven beszélsz, ahogy csak neked jól esik.

 • 3. Én angolul fogok beszélni, de ha igény van rá, mindent el fogok mondani magyarul is. Ugyanígy az összes feladat fordítása is rendelkezésetekre áll majd. 

4. A nyelvtanulás akkor a leghatékonyabb, ha napi szinten gyakorlunk

Ezért is megy olyan jól annak, aki külföldre költözik.

De kinek van arra ideje és pénze az itthon maradottak között, hogy minden nap eljárjon tanfolyamra vagy hogy magántanárral beszélgessen?

Persze otthon, ingyen is lehet tanulni... De vajon élsz ezzel a lehetőséggel?

A Fluency & Flow felvállalja, hogy "szakmai keretet" ad a gyakorlásodnak.

 • A heti egy találkozón kívül naponta kapsz egy levelet az ajánlott feladatokkal. Elolvasod, és már meg is volt az aznapi “READING + VOCABULARY”.

Íme egy tipikus "házi feladat", hogy lásd, mire számíthatsz:

Kitöltögeted, és már meg is volt az aznapi "WRITING + VOCABULARY".

 • A levélhez inspiráló hanganyagokat, videókat is csatolok, így fejlesztheted a hallott szövegértést. Kitaláltad: ez a “LISTENING”.
 • Végül a “SPEAKING”, mely úgy történik, hogy a találkozónkon  eldöntheted, hány beszélgetést vállalsz csoporttársaiddal arra a hétre. Ez aztán megvalósulhat online vagy személyesen is, és semmivel sem kevésbé hatékony, mintha mindezt egy nyelviskolai osztályteremben tennétek.

Ha pedig ennyit beszéltünk az angolról, ejtsünk pár szót a life coachingról is.

A coaching az a szakma, mely mentálisan egészséges embereket hatékony módszerekkel és eszközökkel támogat abban, hogy kihozzák magukból a bennük rejlő maximumot.

 • Segít meglátni az életedben a “vakfoltokat”;
 • Kérdésekkel és gyakorlatokkal mélyebb önismerethez és valódi válaszokhoz vezet el;
 • Támogat a céljaid felismerésében és elérésében;
 • Rávilágít a személyes hitvilágodból eredő önblokkóló tényezőkre, melyek boldogságod útjában állnak.
 • Eszközöket nyújt ahhoz, hogy kitartó, motivált és inspirált maradj

Ugyanilyen fontos, hogy:

 •  A coach NEM AD tanácsot. Abban támogat, hogy a saját válaszaidat és megoldásaidat találd meg.
 • A coach nem varázsló: bár minden számára lehetséges módon támogat, a “munka” oroszlánrésze mégis rád hárul. Elszánt, aktív és közreműködő részvétel nélkül ne számíts káprázatos eredményekre. 
 • Ha bármilyen mentális betegséged van, a coach (hacsak nem rendelkezik más, erre vonatkozó szakképesítéssel), nem tud kompetens módon segíteni rajtad. Ebben az esetben javasolt először pszichológushoz, pszichiáterhez, vagy más mentálhigiéniés szakemberhez fordulnod.

 

Bízom benne, hogy sikerült szemléltetnem, milyen összetett előnyökkel jár a Fluency & Flow módszer, és hogy hamarosan személyesen is megismerhetjük egymást.

Ha szeretnéd kockázat nélkül kipróbálni, jelentkezz várólistára a legközelebbi ingyenes budapesti bemutató alkalomra.

Spread the love
 • 11
 •  
 •  
 •  
 •  
  11
  Shares