Egy kis karácsonyi energiamenedzsment

Egy kis karácsonyi energiamenedzsment

Kis karácsonyi energiamenedzsment

Az energia ugyan láthatatlan dolog, de lassan mégis sikerült eljutnia a fizikusok szótárától az ezoterikus könyveken át az “átlagember” alapszókincsébe is. Létezésében és hatásában ma már a leg szkeptikusabbak sem kételkedhetnek: úgy jön-megy körülöttünk és bennünk, mint WIFI jelek a plázában.

Ha azt mondom, energiabefektetés, az sem szorul különösképpen magyarázatra. Mint minden (jó) befektetés, ez is éppen úgy működik: beteszed, vársz egy kicsit, és bő hozammal visszatér hozzád. Mivel ez a cikk nem brókertanácsadás, nem vizsgálom a tuti befektetések energetikai törvényét, pusztán arra az érdekes jelenségre szeretném felhívni a figyelmedet, hogy hajlamosak vagyunk úgy elvárni a bő hozamot, hogy egyáltalán nem fektettünk be energiát, vagy nem oda, ahova kellett volna. Ha pedig úgy érezzük, leosztáskor mi valahogy kimaradunk a tutiból, csak értetlenül, csalódottan és frusztráltan csóválgatjuk a fejünket.

Pedig a képlet nagyon egyszerű: energiát kell fordítanod arra, hogy több energiád legyen.

Innen nézve, ha úgy érzed, épp padlón – vagy ami mégrosszabb -, mínuszban vagy: a helyzeted eléggé szívás. Ilyenkor bármerre nézel, csak problémákat és falakat látsz; ahogy a régi mondást tartja, “még az ág is húz”. 

Sokan ilyenkor kétségbeesetten igyekeznek hozzájutni mások energiájához, amihez a figyelem révén sikerül is hozzájutniuk. Mivel erre a törvényre már kisgyerekkorban is ösztönösen ráérzünk, nem válogatunk az eszközökből: mindent bevetünk, hogy mások figyelméből egy kicsikét töltekezni tudjunk.

Ez a vámpírkodás azonban csak pillanatnyi enyhülést nyújt, senkinek sem jó, és továbbfokozza az elkeseredést és tehetetlenség érzetét.  Pedig kitörni korántsem lehetetlen, csak le kell számolni hozzá néhány tévhittel, és saját kezünkbe venni az irányítást. Ezek a hiedelmek (a teljesség igénye nélkül), valahogy így szólnak:

 • ha nem figyelnek rám, nem is létezem;
 • el kell érnem valahogy, hogy figyeljenek rám;
 • szükségem van valakire vagy valamire, hogy kihúzzon ebből;
 • ez van, nekem egyszerűen nincs szerencsém;
 • az élet igazságtalan, és én semmit sem tehetek;
 • várom azt a napot, amikor ez magától elmúlik – talán ha végre kisüt a nap, ha vége ennek meg annak, ha nyerek a lottón, felnőnek a gyerekek vagy sikerül végre munkát váltanom. Addig elvegetálgatok valahogy.

A helyzet az, hogy a figyelem valóban rengeteg energia, arról viszont könnyen elfeledkezünk, hogy figyelmünk nekünk is van. És amire fordítjuk, az bizony nöcekedni kezd. Ha a gondokra, a problémákra és a tehetetlenségünkre, akkor az, ha viszont a megoldásokra és a saját teremtőerőnkre, akkor bizonyt azt fejlesztjük ezzel. A felelősségvállalás ennek felismerésével kezdődik. Az erő és szabadság pedig a felelősségvállalással.

Bárhogy is áll tehát pillanatnyilag az energiakészleted, ajánlott megvizsgálnod, milyen gondolatok, érzések és tevékenységek körül forog jelenleg az életed, mert ebből egész pontosan meg lehet jósolni, miből fog hamarosan mégtöbb visszatérni hozzád.

photo from: http://epipa.blogspot.com/

"A karácsony a lelassulásról szól"

Hát nem lenne csodálatos ebben hinni? És nem is kéne annyira nehéznek lennie, hiszen nézd csak meg a természetet: hamar leoltja a villanyt, minden visszavonul, kuckózik, hibernál…

Csak mi emberek találtuk ki, hogy a békéért harcolni kell, a lelassulásért meg szarrá kell hajtanunk magunkat!

Csak mi, emberek találtuk ki, hogy minek nekünk természet, ha van technológiánk! Fűthetjük és kivilágíthatjuk otthonainkat és plázáinkat, éjjel-nappal nyomkodhatunk valamit, simán élhetünk a természet törvényeivel ellentétes irányba.

De vajon tényleg így van? S ha igen, meddig, és milyen áron?

Neked melyik tűnik igazabbnak: hogy a karácsony a lelassulásról szól, vagy az, hogy most nagyon sokat kell nyüzsögnöm ahhoz, hogy karácsonyra lelassulhassak?

Tisztázzuk: egyik sem kész tény. Az ünneplés mindenkinek másról szól, és éppen ez a lényeg: szabad akaratodban áll eldönteni, hogy SZÁMODRA mit jelent. De mivel ezt a döntést így is, úgyis nap mint nap meghozod, nagyon jó lenne, ha tudatosan tennéd.

Ehhez elég megfigyelned, mire gondolsz és miből csinálsz sokat: ha ez nincs összhangban a vágyaiddal és mindazzal, amiben hinni szeretnél, akkor kezdd el tudatosan és sok-sok önfegyelemmel átalakítani az általad működtetett programot.

Ha pedig sok energiával rendelkezel, most akkor is érdemes megnézned, mibe fekteted, hiszen különleges időszak következik. Gondold át, hogyan akarod érezni magad december 24-25-én, és ha eddig nem tetted, most kezdd el az ehhez szükséges átszervezéseket.

Hiszen pontosan ez az, ami megkülönbözteti egyik hetet a másiktól, a hétköznapokat az ünnepnapoktól: mindaz az energia, melyet gondolataid és cselekedeteid formájában beleteszel. 

Hamarosan gyakorlati tippekkel jelentkezem arról, hogy hogyan távolodhatunk el a fogyasztói gazdagás diktálta törvényektől, és közelíthetünk újra a természeti törvények felé.

 

https://i.pinimg.com/originals/03/28/9e/03289e29ebfac786bde9ae197d8383dd.jpg

Ha hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, kérlek, oszd meg ismerőseiddel is. 

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *