Ne légy, aki vagy! Legyél végre az, aki lenni akarsz!

Legutóbb már említettem, így remélem nem ér megrázkódtatásként: azt a sejthalmazt leszámítva, melyből a tested felépül, olyan, hogy “te”, a valóságban nemigen létezik. Azaz pontosítanék: megszámlálhatatlan, hányféle te létezik, mert kivétel nélkül mindegyik egy éppen rólad gondolkodó elme pillanatnyi szüleménye. Egy fikció. Kitalált karakter. Vagy ha úgy tetszik: mesehős. 

source: https://www.worldpulse.com/sites/default/files/post/4886/2569/post_cover_image/9ed4a5c983baf08394dee673d1371eb9/im_a_hero_.jpg

Nem szeretnélek sem metafizikai elmélkedésekkel, sem neuroplaszticitásról szóló kutatásokkal untatni, úghogy jobb, ha (legalább) ideiglenesen elhiszed a bevezetőt, és áttérhetünk a következő lényegi pontra.

Carol S. Dweck, a Stanford Egyetem világszerte ismert pszichológiaprofesszorának évtizedekig tartó kutatásából kiderül, hogy kétféle szemléletmód létezik: a rögzült szemlélet szerint nem nagyon tudsz változtatni azon, amit “kidobott a gép”. Az intelligenciád, a kreativitásod, a szépséged, készségeid és tehetségeid, sőt, a jellemvonásaid is adottak. Jobban teszed, ha beletörődsz és megtanulsz együtt élni velük. 

A fejlődési szemlélet ezzel szemben úgy gondolja, hogy minden tapasztalat alkalmas a tanulásra, és némi erőfeszítéssel minden megváltoztatható, fejleszthető.

Míg azt lehet ugyan vitatni, hogy mely csoport képviselőinek van igaza, azt már kevésbé, hogy mely csoportból kerülnek ki a kimagasló teljesítményű, sikeresebb és boldogabb emberek.

Szóval anélkül, hogy bármiről is meg szeretnélek győzni, a magam részéről én egyértelműen a második nézet mellett teszem le a voksomat. 

Innentől pedig már nem is az a kérdés, hogy ki vagyok, hanem inkább az, hogy mégis 

kicsoda szeretnék lenni?

Ha ezt már tudom, akkor pedig jöhet a következő kérdés: 

Mit kell tennem, és hogyan kell gondolkodnom ahhoz, hogy azzá váljak? 

Sőt, ami ennél is pontosabban rávilágít a konkrét teendőimre:

Hogyan gondolkodnék és cselekednék, ha már most ez a személy lennék?

Amikor mindezzel megvagyok, egyetlen kérdés maradt hátra: 

Mit gondolok és mit teszek most, ami nem segít a vágyott személlyé válnom?

Innentől a tennivalód már egyszerű: figyeld magad, állítsd le a hátráltató gondolatokat és viselkedést, és cseréld le azokat a kívánt gondolatokra és viselkedésre. 

Jellemző azonban, hogy attól, hogy valami egyszerű, még nem válik könnyűvé a gyakorlatba öntése. Ezért fogunk most össze (már több, mint 300-an vagyunk!), hogy együtt, egymást támogatva járjuk végig ezt az izgalmas és valódi eredményekkel kecsegtető utazást, és közösen teljesítsük a 

-t. Bár a programot bármikor teljesítheted (nem kerül semmibe), csípkedd magad, ha nem szeretnél lemaradni a közös indulásról, ugyanis egyetlen napod maradt a regisztrációra. Kattints hát, tölts le, gondolkodj, cselekedj, és ha még maradt egy kis időd, oszd meg másokkal is ezt az intenzív fejlődést kínáló programot. 

Fontos infó, hogy a kihívás angolul is teljesíthető, így egyúttal nyelvet is gyakorolhatsz. Ha ezt az opciót választod, az alábbi linket kövesd!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •