Elakadtál? Ez az egyszerű trükk azonnal továbblendít a célodhoz vezető úton

Elakadtál? Ez az egyszerű trükk azonnal továbblendít a célodhoz vezető úton

23 éves voltam, frissen diplomázott, és egy rakás barátommal laktam együtt egy lepukkant londoni albérletben. Honvágyam volt. Kicsinek, elveszettnek és magányosnak éreztem magam. Későn érő típus lévén akkor ért a szembesülés sokkja, hogy idő van, fel kellene nőni. Azelőtt más dolgom se volt, mint önfeledten és szabadon szórakozni: valószínűleg én lehettem a legspontánabb és leglazább arc, akit valaha is ismertél – ugyanakkor a legkevésbé tudatos címet is valószínűleg nekem ítélted volna. A tervező, szervező képesség, az előrelátás és a realitás apró kis hömpölygő pacáknak tűntek abból a gravitációs térből, ahonnan én szemléltem őket.

Pedig próbálkoztam én. Tényleg mikulásra güriztem magam, miközben igyekeztem derűsnek maradni, és a pasikkal is voltak próbálkozásaim. De valahogy nem akart összejönni nekem egy kapcsolat, ami – az addigiakból kiindulva – meglehetősen szokatlan volt. 

Így ment ez mindaddig, míg egy reggel  kinyúlt, otromba, narancssárga pizsamámban feküdtem az ágyamon, és töprengeni kezdtem, hol lehet a hiba. Ekkor a figyelmem egy méretes disznóra tévedt, mely a becsukott ajtómról röhögött a képembe. A falon, közvetlenül mellettem egy Jóbarátok pószter. Az éjjeliszekrényemen gyerekrajzok – az unokaöcséimtől kaptam búcsúajándékként, mellettük pár duhaj fotó a “régi szép időkből”. Szexi, nem? 

fotó: https://www.cuteness.com/blog/content/literally-the-funniest-pig-pictures-weve-ever-seen

Na jó, nem. De arra jó volt, hogy egyszercsak rádöbbenjek: ebben a szobában MINDEN egy elesett, kissé fura leánykához tartozik, és konkrétan SEMMI sem ahhoz a nőhöz, aki lenni szeretnék.

Elmúlt közel 10 év, és ma már lényegesen jobban hasonlítok erre a nőre. Épp a saját vállalkozásom beindításán munkálkodom. Gondolom sejted, hogy ez meglehetősen sok kreatív energiát, befektetett munkát és időt igényel részemről. melynek nagy részét az íróasztalomnál töltöm, jegyzetekkel, emlékeztetőkkel, és csak az irodai alkalmazottak védőszentje a megmondhatója, még mi mindennel körülvéve. Oké, kitaláltad: a pedantéria még mindig nem toplistás erény az önéletrajzomon. 

Az aznapi körülbelül ötvenedik alkotói válságom közepette azonban támadt egy ötletem.

Pillanatnyilag a legfontosabb célom a vállalkozásom beindítása. 

A tér, amely ezt a célt jelképezi, az íróasztalom. 

Milyen szavak írnák le legjobban azt a légkört amelyben a leghatékonyabban tudok munkálkodni a célom elérésén? 

Világos, letisztult, szellős, inspiráló, kényelmes, lazító, felszabadító, tágas és átlátható: ezek jutottak eszembe. 

Ehelyett mit üzen nekem az én íróasztalom? 

“Rendetlen, zsúfolt, piszkos, átláthatatlan, sötét és nyomasztó vagyok. 

Pontosan az ellenkezője annak, amire szükséged van. “

Tény, hogy egyelőre még nem tudom jelentősen befolyásolni, ki érdeklődik a szolgáltatásaim iránt, vagy mennyire osztják a cuccaimat: az engem körülvevő teret és ezáltal a hangulatomat viszont igenis kedvem és igényeim szerint alakíthatom!

Tedd, amit most meg tudsz tenni, ahelyett, hogy olyan dolgokon rágódnál, melyek fölött nincsen hatalmad. 

1. Gondolj arra a dologra, amin legtöbbet agyalsz mostanság. Egy terv, egy vágy, egy cél – szerintem tudod mire gondolok.

2. Milyen légkörre, milyen tudatállapotra lenne szükséged, hogy a célodat minél jobban, minél kevesebb idő alatt teljesítsd? 
Írj szavakat, melyek leginkább jellemzik ezt.

3. keresd meg azt a teret, azokat a tárgyakat, melyek az otthonodban leginkább jelképezik ezt a vágyat/törekvést.

4. sétálj oda, és írd le azokat a szavakat, melyek erről a térről először eszedbe jutnak.

5. változtass az “üzeneten”, hogy jobban tükrözze azt, amit szeretnél.

fotó: http://www.mochacasa.com/blog/the-secret-to-having-a-clear-desk/

Ne becsült alá a részletekben rejlő erőt, és az aprócska változtatások hatalmát, melyeket nap mint nap megtehetsz. Ez pont olyan, mint egy repülő: ha csak egyetlen fokot is változtat a haladási irányán, rövid távon nem lehet észlelni a különbséget, de az út végén garantált, hogy egészen máshova fog megérkezni. 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *