Rólam

Isten hozott, jobb helyen nem is lehetnél!

Andi vagyok.

Szeretek: fára mászni, tüzet csiholni, vízen lebegni miközben a nap süti az arcomat; homokvárba alagutat ásni, mélyen belélegezni a gyerekeim illatát, és addig csikizni őket az orrom hegyével, míg a legnagyobb bánatuk is kacagásba fordul.

Imádok összhangba kerülni önmagammal, másokkal és a környezetemmel, és szenvedélyesen gyűjtöm azokat a technikákat, melyek segítenek ezt az összhangot visszaállítani, megteremteni és fenntartani.

A gyerekek előtti "előző életemben" angolt tanítottam, és nagyon élveztük: én is, a tanítványaim is. Mégis úgy éreztem, hogy van hová fokozni: ha eltérünk a hagyományos formáktól, az angoltanulás lehet SOKKAL stresszmentesebb, élvezetesebb, személyesebb és életszerűbb a tanuló számára.

Méghozzá azáltal, ha nem csak tanulja, de ÉLI is a nyelvet.

Tudtam, hogy a klasszikus, iskolaszagú oktatáshoz nem szeretnék visszatérni, és küldetésemnek éreztem egy újfajta megközelítés megalkotását. A hogyannal viszont évek teltek el.

Gyerekkorom óta élmény szinten érdekel a spiritualitás; a lilagőzös, szektaszagú és pénzkicsaló rendszerek viszont taszítanak.

Tudományosabb lábakon álló segítő módszerek után kutatva nyitottam az NLP felé, és elvégeztem egy angliai Life Coach képzést is, de még ez sem volt az a skatulya, amiben kényelmesen elfértem volna. A spirituális vonal messze túl elvont számomra, a klasszikus coaching megközelítés viszont olyan érzést kelt bennem, mintha tudománnyal sterilizálná a keleti és klasszikus filozófiát és az ezoterikus(nak tartott) törvényeket.

Robotoknak szóló algoritmusokat gyárt, melyek papíron jól hangzanak, de leegyszerűsítőek, és kiiktatnak néhány fontos emberi tényezőt.
Már-már az elcsüggedés határán ismertem meg két fantasztikus amerikai nő, Martha Beck és Katie Byron munkáit és módszereit, és tudtam: ez az a vonal, amivel a legjobban tudom segíteni önmagamat és másokat.
Rádöbbentem, hogy akárcsak a legtöbb ember, én is tévedésben éltem eddig, azt gondolva, hogy:

"előbb elérem a célomat, utána jól leszek".

Néhány egyszerű, mégis fantasztikusan hatékony technika segítségével mára sikerült megtapasztalnom, hogy a dolog éppen fordítva működik:

ELŐSZÖR JÓL LESZEK. UTÁNA BÁRMILYEN CÉLT EL FOGOK ÉRNI.

A Fluency and Flow úgy tanít meg angolul, hogy közben számodra is elhozza ezt a felismerést. Először segít felismerni, mitől leszel jól; Aztán támogat abban, hogy ez tartós állapottá váljon számodra. Miközben - csak úgy mellékesen, és szinte észrevétlenül - angolt is gyakorolsz.

Remélem hamarosan megismerhetlek. Biztos vagyok benne, hogy mindkettőnk számára fontos találkozás lesz.  

Spread the love
  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  
    58
    Shares