Bemutatkozás

Andi Smith

Smith Andrea vagyok, a Fluency and Flow kitalálója.

Ez a módszer két célt szolgál: segítségével magabiztos angol nyelvhasználókká válunk, miközben felismerjük és kijavítjuk a minket blokkoló gondolkodásmintákat, beidegződéseket. 

Pályámat nyelvtanárként kezdtem. Noha sok mindent élveztem a tanításban, mégsem éreztem azt, hogy ebben teljes mértékig kiteljesedhetek. Nem tudtam például azonosulni azzal a ténnyel, hogy egy nyelvórán a nyelv maga a cél . A “természetben” a nyelv ugyanis  EGY eszköz: az önkifejezés és információcsere egyik eszköze. Egy nyelvórán azonban – különösen egy nyelvvizsgafelkészítőn -, minden kifejeznivaló csak szemléltető eszköze annak, hogy képesek vagyunk még azokat az igeidőket is aktívan és helyesen használni, amelyekről az anyanyelvi beszélők többsége még csak nem is hallott élete során. (A férjem angol, tudom miről beszélek.)

Másfelől engem mindig is rendkívül izgatott a pszichológia, az önismeret és az önfejlesztés.

Azt hiszem akkor telt be nálam végleg a pohár, amikor felsőhaladó szinten egy olyan fickóról beszélgettünk egy órán keresztül, aki 2 év alatt megevett egy egész repülőgépet.

Elképesztett,  mennyit beszéltünk, csak azért, hogy beszéljük, miközben valóban fontos és értelmes dolgokról is beszélhettünk volna.

Persze ez azért van, mert a fontos és értelmes beszédtéma mindenki számára egyéni. Egy valami mégis közös: hogy mindannyiunk életében mindig van valami, amivel épp el vagyunk akadva. Amit épp fejlesztenénk, Ami újra és újra magához ragadja a figyelmünket.

Amiről ritkán és kevesekkel tudunk beszélni, mégis nagyon hasznos volna beszélni róla, és kérdések által rávezetve meglátni egy másik nézőpontot.

És itt jön a képbe a coaching. Az elmúlt évek során, amellett, hogy diplomát szereztem ezen a területen, olyan mesterekkel és módszerekkel volt szerencsém megismerkedni, melyeket pusztán önmagukért is magabiztosan ajánlok bárkinek, aki szeretne mély és lendületes változásokat tapasztalni az élete valamely területén. Angolozási szándék nélkül is nyugodtan megkereshet.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •